
Grinin Elli Tonu (kitap ve film) Amerikan kültürünün nerdeyse tüm açılarına hakim olan, küresel kapitalizm ve pornografinin özünde bulunan sadizmin bayramıdır. Kadınları insanlıktan çıkarışımız yüceltir. Şefkât, empati ve sevgiden yoksun bir dünyayı savunur. Hiper erkeklik gücüyle beraber gelen suistimal, alçaltma, aşağılama ve kişilikleri ortadan kaldırılmış halde kadınlara karşı şiddeti erotikleştirir. Kadınların tek arzusu kendilerini aşağılatarak erkeklerin şehvetine hizmet etmek şeklindedir. Film sorgulanamaz bir şekilde, tıpkı American Sniper gibi, zayıf ve hassas olanların sömürünün nesnesi olduğu, fakat güçlülerin ise narsist ve şiddete eğilimli kahramanlar olduğu yırtıcı bir dünyayı olduğu gibi kabul eder. Bu kapitalist cehennemi, doğal ve iyiymiş gibi kutsar.
View original post 1.804 kelime daha
Türkçe bilmediğim için cümlelerinizi kendi dilimde dönüştürmek ve okumak zorunda kaldım ve ayrıca kendi dilinizde de yorum yapıyorum.
Gerçekten harika yazdı… 🙂🙂
BeğenLiked by 1 kişi
evet öyle… önemli bir konu…
tartışmak lazam.
sizi okumak ve dinlemek isterim tabi. işte ne yazık ki dil bir sorun…
saygılar.
başarılar.
BeğenLiked by 1 kişi
İngilizce biliyor musun
BeğenLiked by 1 kişi
merhaba….
üzgünüm. türkçe biliyorum. ama çeviri yaparım.
BeğenLiked by 1 kişi
Google’da dili değiştirebilirsiniz, endişelenmeyin, sizinle kendi dilinizde konuşabilir ve makalenizi okuyabilirim, teşekkür ederim
BeğenLiked by 1 kişi
ben çok teşekkür ederim ilginize.
sizinle tanışmak güzel. sizinle tartışmak ta sanırım güzel olacak. kimi konularda tartışabiliriz. istediğiniz kadar yazabilirsiniz. beklerim. sağlığınıza çok dikkat edin.
yaşamınızda ve çalışmalarınızda başarılar dilerim. saygılarımla.
BeğenLiked by 2 people
merhaba.
size mesaj yazdım aslında bir teknik kaza sonucu silindi. tekrar yazıyorum. kusura bakmayın. sizin mesajda silindi sanki. özür dilerim. yanlışlık oldu.
benim için yaptığınız dualar için çok teşekkür ederim. çok değerlisiniz. çok saygın bir insansınız. çok anlayışlısınız. istediğiniz konularda sohbet edip tartışabiliriz. sağlığınıza mutlaka dikkat edin bu zamanda. önemseyin sağlığınızı. sizi hep takip edeceğim. yazılarını okuyacağım. sizden hep mesaj ve sohbet bekleyeceğim. ben bir insanım cins olarak ta erkek. ama önemli olan insanlık. yine teşekkür ederim cevaplarınıza. ilginize.
size sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. hep başarılı olursunuz dileğimle. her zaman yazabilirsiniz. çok sevinirim… saygılarımla.
BeğenLiked by 2 people
Evet, insanlık her dinin, kast topluluğunun, onun hakkının üstünde …… Beni çok önemli gördüğün için çok teşekkür ederim. Ve değerli zamanım göz önüne alındığında, iyi bir insan olduğunuz için çok mutluyum ve her zaman böyle oldunuz ve ilerlemeye devam edebilirsiniz, hep diliyorum. Siz ve ben birbirinizin düşüncelerini paylaştığımız için mutlu olurum
BeğenLiked by 1 kişi
sizi okuyorum. farklı bir insansınız. kimseye benzemeyin. bende mutluyum tanıştığım için. yazmaya devam edin.
BeğenLiked by 2 people
🙂🙂🌱
BeğenLiked by 1 kişi
Düşündürücü bir konu
BeğenLiked by 1 kişi
Çok güzel 👍🏻
BeğenLiked by 1 kişi
So nice. I had to translate your post in English and read it as I don’t know Turkish.
BeğenLiked by 1 kişi